Over ons

Over ons
Attiva zorg en begeleiding is een interculturele zorginstelling die haar focus legt op de Somalische doelgroep. Wij zijn opgericht omdat we de nood in zagen in een Somalische zorgaanbieder. We zagen dat er veel botsingen ontstonden door taalbarrière en cultuurverschillen. Binnen Attiva zorg zijn er zorgverleners die verschillende talen spreken. Wij zorgen dat onze zorgvragers de juiste zorgverleners krijgen om vertrouwen en bevestiging te krijgen in hun kunnen, zodat ze hun eigen plek in onze samenleving kunnen verkrijgen.
In het aanbod staat de vraag centraal, waarbij de zorg en ondersteuning gericht is op behoud van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid en het vergroten van de participatie. Juist door uit te gaan van de participatie mogelijkheden van de cliënt draagt Attiva zorg bij aan de vermindering van de zorgvraag.
Dit wordt op een planmatige manier vorm gegeven, waardoor de cliënt later, afhankelijk van zijn mogelijkheden en beperkingen, verder kan participeren in de maatschappij.
Attiva zorg biedt aan cliënten verschillende zorg zoals:
• Verzorging
• Verpleging
• Begeleiding individuele
• Begeleiding groep
• Woonbegeleiding
• Huishoudelijk hulp
Missie en visie

Attiva zorg wil kwalitatieve zorg aanbieden, die aansluit bij de behoefte van onze doelgroep . De mate van begeleiding kan variëren van intensieve zorg tot begeleiding op afroep.

Ook de plaats waar deze ondersteuning gegeven wordt beweegt mee met de cliënt: deze kan variëren van ondersteuning binnen een meer beschermde omgeving tot ondersteuning midden in de maatschappij. Bij hem thuis of op zijn werk, dagbesteding of op school. Net daar waar het passend en nodig is.

We vinden het belangrijk dat mensen op hun eigen manier kunnen wonen, een dagbesteding vinden die bij hen past en relaties aangaan die belangrijk voor hen zijn. Volgens onze visie werkt de cliënt zelf aan zijn herstel. De cliënt probeert opnieuw inhoud te geven aan zijn leven, uitgaande van zijn eigen mogelijkheden.

Attiva zorg wil waar mogelijk een actieve bijdrage leveren aan de destigmatisering van individuen die een geschiedenis hebben met handicaps. Het gaat om het leren omgaan met je handicap, deze een plaats geven in je leven en zo een zinvol leven opbouwen.

Om een kwalitatief goede organisatie te zijn is het van belang dat we als organisatie:

  • Continu door ontwikkelen en blijven leren;
  • Dynamisch en innoverend werken, alert zijn en;
  • dat medewerkers zich verbonden voelen bij het aanbod van zorg in alle mogelijkheden

Onze doelgroep zijn jongeren en volwassen die in aanmerking komen voor Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of cliënten die recht op hulp vanuit Zvw.

Zorg nodig?
Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op
Bel ons +31 (0)20 730 13 36
Email ons info@attivazorg.nl
Onze locatie Johan van Hasseltweg 44
1022WV Amsterdam